Blog

Tabletbarát a honlapod adminisztrációs felülete?

201311.12
Mobilbarát adminisztrációs felület

Pályafutásom során rengeteg weboldalt, webáruházat készítettem. Ezek mindegyike kivétel nélkül rendelkezik adminisztrációs felülettel. A honlapon így szinte bármilyen információ módosítható fejlesztői beavatkozás nélkül. Egyetlen egy dolgot nem tudnak, mobil eszközön garantálni a száz százalékos kezelhetőséget. A korszerű drag&drop technikák megbénítják a felületek használhatóságát az érintőképernyőn keresztül. Pár egyszerű lépés, és megoldható lehet, hogy honlapod adminisztrációs felülete mobilbarát legyen.

Adatok importálása, exportálása

201310.27
Adatok importálása, exportálása

Fájlok írásához, olvasásához ki ne szeretné használni a jól bevált php függvényeket, mint a file_put_contents(), file_get_contents(), vagy a kedvenc simpleXML osztályunkat? Ezt mindaddig kényelmes használni, míg adataink nem híznak meg akkorára, hogy olvasásuk vagy írásuk során ne kapnánk súlyos hibát. Ilyenkor az engedélyezett memória terület el fog fogyni. Van megoldás, hogy kedvenc függvényünket használhassuk, és az engedélyezett memóriába is bőven be fogunk férni.

Címke: php, xml

Blogot indítok

201310.16
Blogot indítok

Számomra új, eddig  ismeretlen vállalkozásba kezdek. Blogot indítok, és általában arról szeretnék majd írni amit a weboldalak készítése közben hasznosnak gondolok. Rengeteg olyan feladatba ütközök amik érdekesek, vagy a megoldásuk rejt kihívást.