Blog

Karakterkódolás Update

201408.06
Karakterkódolás Update

Örültem, mikor több forrásból is kaptam visszajelzéseket az előző "Kevert karakterkódolás" című bejegyzésem után. Volt közte egy nagyon hasznos is kedves ismerősömtől. Kipróbálta az általam készített programkódot, sajnos nála nem működött. Ott a futtató környezet php 5.4 volt, míg én a jól bevált 5.3-as php-t használtam. Erre is lett megoldás.

Kevert karakterkódolás

201407.28
Kevert karakterkódolás

Találkoztál már az 'invalid char' hibával miközben PHP-s XML parserral dolgoztál? Ha igen, akkor ez a bejegyzés téged is érdekelhet.
Már régóta alapkövetelmény, hogy utf8 karakterkódolást használjak munkáim során. Elég sokat dolgozok XML és JSON adatokkal, így többször is belefutottam már abba a hibába, hogy a simplexml, vagy ajax hívás belehalt az adatok feldolgozásába, miközben az iconv karakterkódolás utf8-ra semmit sem segített.

Adatok importálása, exportálása

201310.27
Adatok importálása, exportálása

Fájlok írásához, olvasásához ki ne szeretné használni a jól bevált php függvényeket, mint a file_put_contents(), file_get_contents(), vagy a kedvenc simpleXML osztályunkat? Ezt mindaddig kényelmes használni, míg adataink nem híznak meg akkorára, hogy olvasásuk vagy írásuk során ne kapnánk súlyos hibát. Ilyenkor az engedélyezett memória terület el fog fogyni. Van megoldás, hogy kedvenc függvényünket használhassuk, és az engedélyezett memóriába is bőven be fogunk férni.

Címke: php, xml