Blog

Blogot indítok

Publikálva: 2013.10.16 18:00
Blogot indítok

Számomra új, eddig  ismeretlen vállalkozásba kezdek. Blogot indítok, és általában arról szeretnék majd írni amit a weboldalak készítése közben hasznosnak gondolok. Rengeteg olyan feladatba ütközök amik érdekesek, vagy a megoldásuk rejt kihívást.

Programozóként dolgozok, itt leginkább a webes fejlesztésben kamatoztatom a tudásom. Szeretem a legújabb technikákat, technológiákat. Most nagy kedvencem a responsive és a flat design. Élvezem amikor egy oldalt mobilbaráttá kell átalakítani. Így a blog is főként ilyen témában fog szólni. Úgy vélem, hogy sok esetben nincs szükség mobil applikációra, mindent el lehet intézni a böngészőben is. A responsive webdesign sokat segít abban, hogy a felhasználóinknak a számukra leginkább preferált csatornán kínáljuk ugyanazt a tartalmat más köntösben. Persze vannak kivételek. Szeretnék minőségi tartalommal szolgálni. Nem érdekem, hogy olyan tartalmakat publikáljak, amikről más esetleg még nem írt. Munkám során gyakran használom én is az internetet, hogy a megoldandó feladatokat maximálisan oldjam meg, és ilyenkor sokszor több oldalt is át kell néznem, hogy a végső megoldás megszülessen. Nem szeretném a blogommal helyettesíteni, ezeket az információval szolgáló oldalakat. Szeretném a megoldandó feladatokat, történeteket a saját szemszögből is megközelíteni és erről írni. Szeretnék tárgyilagos segítséget adni, és nem mellé beszélni egy oldalon keresztül. A nesze semmi, fogd meg jól stílust szeretném elkerülni.

Másrészt, a blogolást szeretném saját hasznomra is fordítani. Programozóként így belátásom lehet olyan feladatokba is, ami nem éppen a munkámhoz tartozik. Ilyen például a keresőoptimalizálás, social media tevékenységek. Illetve fontos számomra, hogy a közösség előtt a kifejezés készségemen is javítsak.

Még rengeteg fejleszteni való van az oldalamon, így az elején nem sűrűn várható tőlem új bejegyzés. Nem akarok a mennyiséggel megfogni bárkit is, inkább hasznos, minőségi tartalmat szeretnék közvetíteni.